Stručno-metodička večer: Ispit iz matematike na državnoj maturi – izazov i prilika za poboljšanje – 10. travnja 2024.

Pozivamo vas na predavanje u organizaciji Nastavne sekcije HMD-a u sklopu Stručno-metodičkih večeri koje će se zbog proljetnih praznika održati druge srijede u travnju, 10. travnja 2024. godine u 18 sati i 45 minuta u predavaonici A002 PMF-MO, Bijenička 30 u Zagrebu.

Predavanje naslova “Ispit iz matematike na državnoj maturi – izazov i prilika za poboljšanje” održat će Neda Lesar i Josip Kličinović.


Za sudjelovanje na predavanju potrebna je prethodna prijava putem obrasca na poveznici. Prijaviti se možete do utorka, 9. travnja 2024., u 23:55 sati.


Sažetak

Na predavanju će sudionici biti upoznati s promjenama koje se događaju na ispitima iz matematike na državnoj maturi kao posljedica kurikularne reforme, redukcije ishoda i potreba sveučilišta. Dio predavanja će obuhvaćati te promjene, a dio će biti odvojen za zadatke tipa Dokaži koji su uvedeni od ove školske godine.


O predavačima

Neda Lesar profesorica je matematike i informatike s dvadesetogodišnjim iskustvom rada u tada najvećoj polivalentnoj srednjoj školi u Ivanić Gradu s deset programa, dugogodišnja viša savjetnica za matematiku u srednjim školama centralne Hrvatske u Agenciji za odgoj i obrazovanje. a svoj profesionalni put privodi kraju kao koordinatorica rada stručne radne skupine za ispit iz matematike na državnoj maturi u Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja što je svojevrsna kruna prosvjetne karijere. Iako je napustila neposredni odgojno-obrazovni rad s učenicima, nikad nije napustila struku što je uvijek bila vodilja u prihvaćanju izazova i novih poslova. Uvijek spremna učiti, usavršavati se i napredovati kao profesor i kao čovjek.

Josip Kličinović diplomirao je nastavnički smjer matematike i informatike 2009. godine, a u zvanju je nastavnik savjetnik. Radi u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Jedan je od autora kurikuluma nastavnog predmeta Matematika. Na državnoj maturi sudjeluje od 2011. godine, prvo kao ocjenjivač, potom kao moderator i glavni moderator, a od 2022. godine član je stručne radne skupine za izradu ispita nastavnog predmeta Matematika.