Hrvatsko matematičko društvo uređuje nekoliko web-stranica, (su)izdaje 5 časopisa, objavljuje knjige, (su)organizira znanstvene i stručne skupove i predavanja, brine o Matematičkoj zakladi za znanost, (su)organizira domaća natjecanja, provodi pripreme za učenike, organizira odlazak učenika na međunarodna natjecanja…

Sve ovo je moguće zahvaljujući donacijama i brojnim volonterima. Svi koji žele donirati općenito ili sponzorirati neki od programa mogu se obratiti društvu.

Privatni donatori

Privatne donacije omogućuju Hrvatskom matematičkom društvu da poboljša programe, pokrene nove i odgovori na izazove vremena.
U 2023. godini dobili smo donacije od 4 pojedinca i sljedećih kompanija:

Volonteri

Hrvatsko matematičko društvo zahvaljuje svim članovima i aktivistima koji su donirali svoje vrijeme držeći predavanja, pišući članke, radeći kao urednici, sudjelujući u organizaciji skupova i natjecanja … Vrlo često bez naknade ili uz simboličnu naknadu.

Proračun Republike Hrvatske

Mnogi programi Hrvatskog matematičkog društva dobivaju financijsku pomoć iz javnih sredstava, većinom kroz javne natječaje Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Sredstva Europske Unije

Neki projekti u kojima sudjeluje Hrvatsko matematičko društva (su)financirani su sredstvima Europske Unije.

PMF – Matematički odsjek

Hrvatsko matematičko društvo smješteno je u prostorijama PMF – Matematičkog odsjeka u Zagrebu, gdje se odvijaju brojne aktivnosti društva. Ovom prilikom zahvaljujemo na gostoprimstvu.