Predavanje Inženjerske sekcije HMD-a: Uloga statističara u kliničkim studijama za razvoj lijekova – 28. svibnja 2024.

U organizaciji Inženjerske sekcije HMD-a predavanje pod nazivom “Uloga statističara u kliničkim studijama za razvoj lijekova” u utorak 28. svibnja 2024. održat će Romana Lowcock (Petrović). Više o samom predavanju i kratki životopis predavačice slijedi u nastavku. Predavanje će se održati uživo PMF – Matematički odsjek, Zagreb, Bijenička 30, dvorana A001 s početkom u 18h, a ako budemo u mogućnosti s obzirom na tehničke uvjete, trebalo bi se prenositi i putem Zoom-a. Za prisustvovanje predavanju molimo da se prijavite do ponedjeljka 27. svibnja 2024. putem sljedeće poveznice:

HMD – predavanje 28. svibnja 2024. u 18h (google.com)

Romana Lowcock radi kao biostatističar na kliničkim studijama u farmaceutskoj industriji. Radila je u Johnson & Johnson-u, Merck-u i drugim farmaceutskim kompanijama u Belgiji i Velikoj Britaniji. Trenutno je menađer statistike u Ono Pharmaceutical. Diplomirala je matematiku na smjeru teorijska matematika na PMF – Matematičkom odsjeku u Zagrebu te kasnije završila Master in Biostatistics studij na sveučilištu u Hasseltu u Belgiji.

U predavanje će dati kratak opis svog studija biostatistike i mogućnosti zapošljavanja nakon takvog studija te nas uvesti u farmaceutsku industriju i kliničke studije za razvoj lijekova, kao opisati ulogu biostatističara u takvim kliničkim studijama.