Znanstvene radionice na Fakultetu elektrotehnike i računarstva

U sklopu projekta ICSE Science Factory, u četvrtak 16.5.2024. od 9 do 12 sati održale su se znanstvene radionice „Moderna energetika u kućanstvima“ i „Pametan i održiv razvoj biljaka“ na Fakultetu elektrotehnike i računarstva. U suradnji s prof. Evom Špalj, radionice su bile namijenjene učenicima iz MIOC-a i njihovim gostima iz Njemačke i Italije.

Radionicu „Moderna energetika u kućanstvima“ održao je Luka Budin, mag. ing., sa Zavoda za visoki napon i energetiku. Tema radionice je bila energija i praćenje potrošnje struje u kućanstvu, a sudionici su upoznali dijelove laboratorija zavoda, izvodili pokuse i rješavali radne listiće.

Radionicu „Pametan i održiv razvoj biljaka“ održali su Milena Jenić, mag. ing. agr., iz laboratorija LARICS i student FER-a Viktor Horvat. Tema radionice bila je osnova održivog razvoja kroz uzgoj biljaka i primjenom odgovarajuće tehnologije, a sudionici su uz dobivene teorijske uvide koristili senzore za praćenje vlage, temperature, vlažnosti tla i intenziteta svjetlosti.