Stručno-metodička večer: PISA zadatci – 8. svibnja 2024.

Pozivamo vas na posljednje predavanje ove školske godine u organizaciji Nastavne sekcije HMD-a u sklopu Stručno-metodičkih večeri koje će se zbog Praznika rada održati druge srijede u svibnju.

U srijedu, 8. svibnja 2024. godine u 18 sati i 45 minuta u predavaonici A002 PMF-MO, Bijenička 30 u Zagrebu će Sanja Stilinović održati predavanje naslova „PISA zadatci – osvrt Stručne radne skupine na rezultate hrvatskih učenika u matematičkoj pismenosti istraživanja PISA 2022“.


Vašim dolaskom uveličat ćete i dodjelu nagrade za istaknuti doprinos nastavi i radu sa studentima i učenicima „Stipe Vidak“ za 2023. godinu dragim i cijenjenim kolegicama Sanji Stilinović i Jagodi Krajini (više na poveznici).


Za sudjelovanje na predavanju potrebna je prethodna prijava putem obrasca na poveznici. Prijaviti se možete do utorka, 7. svibnja 2024., u 23:55 sati.


Sažetak

Članovi Stručne radne skupine za matematiku u sastavu Gordana Gojmerac Dekanić, prof., Maja Marić, prof., Petar Radanović, prof. i Sanja Stilinović, prof. autori su zadataka po uzoru na one korištene u istraživanju PISA 2022. Cilj je poticanje učitelja i nastavnika matematike na korištenje i konstrukciju zadataka po uzoru na PISA zadatke kao zadataka u nastavi koji podižu razinu matematičke kompetencije učenika. Osim prezentacije zadataka, na ovom predavanju prezentirat će se i usporedba razina postignuća te uspješnost naših učenika na ukupnoj matematičkoj skali na istraživanjima provedenima 2012. i 2022. te pokazati primjeri zadataka po razinama uz diskusiju uspješnosti naših učenika.


O predavačici

Sanja Stilinović, prof. – izvrsna savjetnica, diplomirala je 1993. na PMF-u u Zagrebu, Matematički odsjek i stekla zvanje profesora matematike i informatike. Od 1993. do 2010. radila je u OŠ Tina Ujevića u Zagrebu, a od 2010. godine radi u OŠ Augusta Šenoe, Zagreb. 2021. postaje vanjska suradnica Matematičkog odsjeka PMF-a u zvanju predavača na kolegijima Metodika nastave matematike 1, 2, 3 i 4. Njen je poseban interes rad s nadarenim učenicima. Svake je godine mentorica natjecateljima na Školskom i Županijskom natjecanju iz matematike, a 15 puta je bila mentorica učenicima koji su se plasirali na najvišu, državnu razinu natjecanja. Članica je Državnog povjerenstva za organizaciju i provedbu matematičkih natjecanja, Povjerenstva za organizaciju i provedbu natjecanja HMOK te natjecanja Klokan bez granica. U PISA istraživanjima sudjeluje kontinuirano od 2010. godine kao koder i supervizor. Koautorica je Nacionalnog izvješća PISA 2022: REZULTATI, ODREDNICE I IMPLIKACIJE Međunarodno istraživanje znanja i vještina učenika. Održala je više od 50 predavanja i radionica s raznim metodičkim temama na stručnim skupovima za učitelje i nastavnike, od školske do državne razine. Dobitnica je Nagrade za istaknuti doprinos nastavi i radu sa studentima i učenicima „Stipe Vidak“ za 2023. godinu.