Radionica “Matematika i ljudsko tijelo”

U sklopu Večeri matematike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu održat će se radionica “Matematika i ljudsko tijelo”.

Što je zajedničko trigonometriji i uzimanju lijeka? Je li naše tijelo diskretno ili neprekidno? Kako grafički zaključivati iz medicinski relevantnih podataka? Na koji način modeliramo procese u ljudskom tijelu? Kako nam geometrija i funkcije pomažu u kreiranju stentova? To su neka pitanja koja možemo odgovoriti uz pomoć matematike i tako upoznati rad ljudskog tijela. U ovoj interaktivnoj radionici ćemo pokušati odgovoriti na postavljena pitanja (i mnoga druga) te objasniti sve veću važnost matematike u biomedicini.

Radionicu vode doc. dr. sc. Matija Bašić i prof. dr. sc. Željka Milin Šipuš u četvrtak 7. prosinca 2023. od 11 do 13 sati na PMF-u u predavaonici A002. Radionica je namijenjena djeci srednjoškolskog uzrasta, njihovim roditeljima, nastavnicima srednje škole te ostalim zainteresiranima.

Obavezna je prijava na: https://forms.gle/AALiovs8nYHex5uq5.

Radionica je dio EU projekta ICSE Science Factory kojeg provode Prirodoslovno-matematički fakultet, Fakultet elektrotehnike i računarstva te Hrvatsko matematičko društvo. Cilj projekta je osigurati cjeloživotno obrazovanje iz područja znanosti, podržati škole u provođenju aktivnosti otvorenog školovanja i potaknuti mlade na odabir studija i karijere iz područja STEM-a. U sklopu projekta provode se različite aktivnosti vezane uz teme digitalizacija, zdravlje i održivost. Za više informacija pratite aktivnosti projekta na: https://www.instagram.com/icsefactory_cro/.