Poziv na sponzorstva i donacije za Matematički ulični festival i Večer matematike 2023. godine

Hrvatsko matematičko društvo ove godine organizira drugi Matematički ulični festival i 11. Večer matematike.

Matematički ulični festival održat će se 21. listopada 2023. od 10 do 13 sati u Zagrebu na tri lokacije: Trg bana Josipa Jelačića, Europski trg i park u Martićevoj ulici ispred spomenika fra Grgi Martiću. S obzirom da se prošle godine Matematički ulični festival pokazao jako uspješnim, povećat ćemo broj i raznolikost aktivnosti koje ćemo provoditi te organizirati nagradnu igru Matematička potraga za blagom. 

Prošlogodišnji ulični festival

Večer matematike ove će se godine održati 7. 12. 2023. To je jedno od najvećih događanja popularizacije znanosti u Republici Hrvatskoj. Prošle smo godine imali 111 400 sudionika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Slovenije. Ove godine planiramo dodatno raditi na promociji projekta izvan Hrvatske. Također, iznimno smo sretni i ponosni jer nam je svoju  podršku dala Pam Harris, veliko ime na području obrazovanja nastavnika iz Sjedinjenih Američkih Država, koja je za naše nastavnike snimila predavanja u trajanju od sat vremena. Predavanje je prevedeno i bit će dostupno nastavnicima tijekom tjedna Večeri matematike.

Večer matematike prethodnih godina

Kako bismo nastavili s provođenjem projekta moramo pronaći sponzore te se nadamo da ćete nam dati potporu. Više možete doznati na našoj Facebook stranici i upitom na [email protected].

Unaprijed hvala na razmatranju i nadam se da se ćete se odazvati i uključiti se u ovaj veliki projekt Hrvatskog matematičkog društva.