[NOVI TERMIN] Predavanje Inženjerske sekcije: Od klupa PMF-a do sjedišta Amazona: „Vještine za karijeru na tehničkim pozicijama u Big Techu“ – 17. svibnja 2023. 19. travnja 2023

Predavanje se trebalo održati 19. travnja, ali je bilo odgođeno zbog bolesti. Ovo predavanje će biti u potpunosti online.

U okviru Inženjerske sekcije HMD-a u srijedu 17. svibnja 2023. s početkom u 18h, Lucija Čalić će održati predavanje od nazivom „Vještine za karijeru na tehničkim pozicijama u Big Techu“. Predavanje će se održati uživo putem Zoom-a. Možete se prijaviti do ponedjeljka 15. travnja 2023. putem sljedeće poveznice.

Lucija Čalić je završila preddiplomski studij matematike u Zagrebu, a diplomski u Luksemburgu te je trenutačno zaposlena za Amazon u Seattle-u kao data scientist na automatizaciji robotskih ispunjavanja narudžbi u Amzonovnim distributivnim centrima. U ovom predavanju upoznat ćemo se s Amazonom, jednom od najvećih tehnoloških kompanija na svijetu, razmotrit ćemo koje su to ključne odlike i vještine koje čine rad u Amazonu uspješnim te razgovarati o nekim od najpopularnijih i najtraženijih pozicija u Amazonu, poput primijenjenih znanstvenika, podatkovnih znanstvenika i softverskih inženjera. Tehnološka industrija je jedna od najbrže rastućih industrija današnjice, doprinosi 7.7% BDP-u SAD-a, a Amazonova tržišna kapitalizacija je veća od BDP-a Južne Koreje, dok početne plaće počinju sa šesteroznamenkastim iznosima (u dolarima). Amazon je osnovan 1994. godine kao internetska knjižara, a danas je poznat po raznim proizvodima i uslugama u području internet trgovine i računarstva u oblaku, kao i po korištenju podatka za unapređenje svojih proizvoda. Ovo predavanje pomoći Vam da bolje razumijete kako izgleda karijera u tehnologiji i rad u velikim tehnološkim tvrtkama poput Amazona.