Stručno-metodička večer: Biometrija, Biometrika, Biostatistika…? – 5. travnja 2023.

Pozivamo vas na predavanje u organizaciji Nastavne sekcije HMD-a u sklopu Stručno-metodičkih večeri.

Predavanje će se održati u srijedu, 5. travnja 2023. godine u 18 sati i 45 minuta u predavaonici A002 PMF-MO, Bijenička 30 u Zagrebu.

Predavanje naslova “Biometrija, Biometrika, Biostatistika…?” održat će Anamarija Jazbec.


NOVO

Za sudjelovanje na predavanju potrebna je prethodna prijava putem obrasca na poveznici. Prijaviti se možete do utorka, 4. travnja 2023., u 23:55 sati.


Sažetak

Što je Biometrija, Biometrika, Biostatistika? Sličnosti i razlike. Iskustva u izvođenju nastave i preporuke. Kako približiti i motivirati učenike i studente. Primjeri.


O predavačici

Prof. dr. sc. Anamarija Jazbec diplomirala je na inženjerskom smjeru matematičkog odsjeka PMFa, redovita je profesorica u trajnom zvanju na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije na statističkim predmetima. Vanjski je suradnik na Matematičkom odsjeku PMFa, doktorskom studiju Medicinskog i Ekonomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Predsjednica je Hrvatskog biometrijskog društva i predsjednica organizacijskog i znanstvenog odbora međunarodne konferencije BIOSTAT. Član je ocjenjivačkog žirija Statističko natjecanje, namijenjenog svim srednjoškolcima.