Mathematical Reflections – besplatni online časopis

Mathematical Reflections časopis je koji ima za cilj ispuniti uočenu potrebu za publikacijom namijenjenu prvenstveno srednjoškolcima i svima zainteresiranima za matematiku. Kroz članke i probleme nastoji čitatelje izložiti raznim zanimljivim temama koje su u potpunosti dostupne ciljanoj publici.

Kroz članke se pokušavaju se proširiti horizonti učenika-čitatelja, upoznavajući ih s materijalom izvan opsega redovne nastave. Za nastavnike, članci pružaju intrigantnu priliku da se odmaknu od standardnog kurikuluma i vode učenike do neprocjenjivih trenutaka otkrića.

Kroz rubriku zadatci izaziva učenike da razviju svoje vještine kreativnog rješavanja problema i rasuđivanja osmišljavanjem rješenja predloženih zadatka. Objavljuju se iznimna rješenja s namjerom poticanja učenika zapišu i predaju svoje rješenje kako bi bilo objavljeno.

Urednik je Titu Andreescu nekadašnji direktor programa matematičkih natjecanja u SAD-u i voditelj IMO ekipe SAD-a. Časopis je besplatno dostupan online, a svake dvije godine svi izašli brojevi se objave kao jedna tiskana knjiga.