Poziv na članstvo u 2023. godini

Drage kolegice, dragi kolege, dragi mladi matematičari,

Pozivamo Vas da postanete dijelom Hrvatskog matematičkog društva i podržite naš rad uplatom članarine za 2023. godinu.

Više o pogodnostima redovnog, studenskog i članstva u podmlatku možete doznati ovdje.

Svi dosadašnji članovi dobili su uplatnice za članarinu na svoje (email) adrese.

Iz pisma predsjednice Hrvatskog matematičkog društva članovima:

U protekloj godini 2022. svijet se polako počeo vraćati na naš uobičajeni način života.

Uspjeli smo nakon dvije godine otkazivanja uživo održati nastavnički i znanstveni kongres. Deveti kongres nastavnika matematike održan je u Zagrebu u srpnju, a Sedmi hrvatski matematički kongres u lipnju u Splitu.  Hvala svima koji su svojim radom doprinijeli uspješnosti kongresa!

Pokrenuli smo MetaMath, online tečaj i online konzultacije namijenjene natjecateljima i drugim učenicima koji su zainteresirani za matematiku, prvenstveno onima koji nemaju sustavnu podršku u svojoj okolini.  

Predavanja koja organiziraju naše sekcije krenula su u uživo, uz druženja, ali i dalje održavamo hibridna i virtualna predavanja koja na taj način dolaze do šire publike, a dostupni su nam i  predavači koji ne mogu doći u Zagreb.  

Po prvi put održali smo Ulični matematički festival u listopadu u Zagrebu. S obzirom na veliki interes nadamo se da će se festival proširiti i na druge gradove!  

Pomoći možete i svojim aktivnostima  kao predavači, autori, mentori te informiranjem svojih kolega o našim aktivnostima i pogodnostima za članove Društva.