Stručno-metodička večer: Regresijski pravac – 4. svibnja 2022.

Najavljujemo posljednje uživo predavanje u ovoj školskoj godini u organizaciji Nastavne sekcije HMD-a u sklopu Stručno-metodičkih večeri.

Predavanje će se održati u srijedu, 4. svibnja 2022. godine u 18 sati i 45 minuta u predavaonici A002 PMF-MO, Bijenička 30 u Zagrebu.

Predavanje naslova “ Regresijski pravac” održat će Sanja Varošanec.


Sažetak

Srednjoškolski kurikul iz matematike donosi nekoliko novih matematičkih sadržaja. Jedan od njih je i regresijski pravac. Na predavanju će se opisati definicija, svojstva i primjene regresijskog pravca s iskorakom prema drugim krivuljama slične primjene.


O predavačici

Prof.dr.sc. Sanja Varošanec redovita je profesorica Matematičkog odsjeka PMF-a u Zagrebu.  Znanstveni joj je interes područje matematičke analize. Kao voditeljica kolegija Metodika nastave matematike 1-4 na Matematičkom odsjeku dugi niz godina sudjeluje u aktivnostima stručnog usavršavanja nastavnika matematike. Autorica je niza stručnih članaka, osnovnoškolskih i srednjoškolskih udžbenika i priručnika.   Trenutno je glavna urednica časopisa za nastavu matematike Matematika i škola te znanstvenog časopisa Mathematical Inequalities and Applications.