9. KONGRES NASTAVNIKA MATEMATIKE
REPUBLIKE HRVATSKE

 

Od 1. do 3. srpnja 2020. godine održat će se 9. kongres nastavnika matematike Republike Hrvatske u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva (HMD-a), Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu (PMF-a) i Agencije za odgoj i obrazovanje (AZOO-a), te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

 

Glavna tema skupa je

"Brojevi i funkcije".

 

U radu skupa sudjelovat će nastavnici i učitelji matematike, učitelji razredne nastave, odgajatelji, metodičari, visokoškolski nastavnici, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje te studenti zainteresirani za nastavu matematike.

 

Rad kongresa odvijat će se u šest sekcija:

- sekcija za predškolski odgoj,

- sekcija za učitelje razredne nastave,

- sekcija za učitelje matematike u višim razredima osnovne škole (predmetna nastava),

- sekcija za nastavnike matematike u srednjim školama,

- stručna sekcija,

- sveučilišna sekcija.

 

Zainteresirani autori mogu predložiti sekcijska priopćenja (15 minuta), radionice na računalima (60 minuta) i radionice u učionici (90 minuta), te postere. Sažetke treba napisati koristeći predviđeni obrazac te ih e-poštom poslati na adresu odgovarajuće sekcije.

 

Zaprimljeni sažeci proći će recenziju o čijem će rezultatu autori biti obaviješteni. Cjeloviti radovi u obliku članka trebaju biti poslani na iste adrese. U zborniku radova 9. kongresa nastavnika matematike bit će objavljeni sažeci, dok će odabrani cjeloviti radovi biti objavljeni u časopisu Poučak.

 

Važni datumi:

1. 4. 2020. Rok za slanje sažetaka

14. 4. 2020. Obavijest o prihvaćanju sažetaka

18. 4. 2020. Rok za slanje revidiranih sažetaka

15. 9. 2020. Rok za slanje cjelovitih radova (za objavu u časopisu Poučak)