Održano 65. Državno natjecanje iz matematike

Održano je 65. Državno natjecanje iz matematike, najstarije natjecanje iz znanja u Republici Hrvatskoj! Ovaj jedinstveni događaj okupio je oko 270 talentiranih učenika osnovnih i srednjih škola iz cijele zemlje, uz podršku 180 predanih mentora.

Cilj je natjecanja promicanje matematičkog obrazovanja i talentiranih učenika, te poticanje daljnjeg bavljenja matematikom i znanstvenim radom. Sudjelovanje na natjecanju značilo je puno više od rješavanja zadataka – to je bilo putovanje samootkrivanja, usavršavanja i stjecanja vrhunskih vještina rješavanja problema i kritičkog razmišljanja.

Na natjecanju je sudjelovalo i oko 50 članova Državnog povjerenstva, koji su se brinuli za kvalitetu i transparentnost natjecanja. Njihova posvećenost i trud osigurali su da natjecanje bude pravedno i da se mlade nade dodatno potakne na bavljenje matematikom. Državno natjecanje iz matematike ne samo da njeguje bogatu tradiciju, već gleda i u budućnost. Trodnevni događaj je inspiracija za nove generacije mladih matematičara, te doprinos izvrsnosti hrvatskog obrazovanja i znanosti.

Konačni rezultati, zadaci i rješenja objavljeni su na službenim stranicama natjecanja.