Stručno-metodička večer – 2. veljače 2022.

Nakon dugo vremena pozivamo vas na predavanje uživo u organizaciji Nastavne sekcije HMD-a u sklopu Stručno-metodičkih večeri.

Predavanje pod maskama održati će se u srijedu, 2. veljače 2022. godine u 18 sati i 45 minuta u predavaonici A002 PMF-MO, Bijenička 30 u Zagrebu.

Predavanje naslova “Osvrt na nastavu matematike iz perspektive višeg savjetnika” održat će viši savjetnik Ratko Višak.


Sažetak

Osvrt je izrađen na osnovu poslova savjetnika koji su vezani uz nastavu matematike: stručni ispiti, stručno-pedagoški nadzori i savjetodavni posjeti, napredovanja, stručni skupovi, stručna mišljenja i izravna komunikacija (email, telefon …) sa svima zainteresiranima koji osjećaju potrebu da iskažu svoje mišljenje o nastavi matematike i/ili misle da su povezani s nastavom matematike.


O predavaču

Ratko Višak, prof. matematike i fizike, od 1988. do 2019. radio je kao profesor matematike i fizike u Križevcima, do 1990. u CUO, a poslije u Gimnaziji Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Od prvog državnog  natjecanja iz matematike koje je održano 1992. do 2019. redovno je sudjelovao s učenicima na državnim natjecanjima od kojih su mnogi  nagrađivani na državnim natjecanjima, a tri su učenika sudjelovala na matematičkim olimpijadama te je dvoje osvojilo brončane medalje. Također, dok je povremeno predavao fiziku imao je uspješne natjecatelje na državnim natjecanjima i iz fizike. Od 2012.godine surađuje s Centrom izvrsnosti Varaždin koji redovno ima uspješne natjecatelje na državnim i međunarodnim natjecanjima iz matematike. Od 2019. godine radi kao viši savjetnik za matematiku u Agenciji za odgoj i obrazovanje.