3. susret nastavnika STEM-a na FER-u

Treći susret nastavnika STEM-a na Fakultetu elektrotehnike i računarstva pruža priliku za profesionalno usavršavanje putem poticajnih predavanja i interaktivnih radionica koje pokrivaju različite teme.

Učitelji i nastavnici će se tijekom četiri predavanja upoznati s primjenom robotskih tehnologija u suvremenom društvu, metodama mjerenja meteoroloških podataka pomoću radijskih sondi, trenutnim dostignućima u području umjetne inteligencije te izazovima i strategijama za postizanje ugljične neutralnosti.

Radionice u drugom dijelu programa omogućit će nastavnicima stjecanje konkretnih znanja i vještina koje mogu izravno primijeniti za unapređenje nastave i motiviranje učenika. Tijekom edukacije, sudionici će se upoznati s mogućnostima suradnje osnovnih i srednjih škola s FER-om te imati priliku za povezivanje s kolegama i razmjenu iskustava.

Susret će okupiti nastavnike informatike, matematike, računalstva i stručnih predmeta u tehničkim školama (npr. elektrotehnike, mehatronike i sl.) te učitelje razredne nastave.

Prvi dio edukacije su predavanja prilagođena nastavnicima svih predmetnih područja, a popodnevne radionice namijenjene su kolegama iz pojedinih predmetnih područja. Na primjer, učitelji razredne nastave mogu odabrati “AI iz kutije šibica” i “Fraktalni svijet” gdje će biti predstavljene aktivnosti koje su primjenjive i u nižim razredima osnovne škole.

Obavijest je preuzeta sa stranice FER-a, gdje su dostupni dodatni detalji.