Zadovoljstvo nam je najaviti da se ACAP Seattle odlučio priključiti Večeri matematike. Troje članova ACAP-a iz Seattlea:

  • Tvrtko Tadić, Microsoft;
  • Lucija Čalić, Amazon;
  • Matija Milišić, Meta;

govorit će o temama vezanim uz njihov svakodnevni posao.

Događaj će se održati 7. 12. 2023. u 18 sati putem linka kojeg ćemo dostaviti svim prijavljenima i objaviti neposredno prije. Poveznica za prijave: https://forms.office.com/e/GHYd514gm2

Prezentacija (na hrvatskom jeziku) sastojati će se od kratkog predstavljanja ACAP Seattlea, nakon čega će svaki od najavljenih u 10-15 minuta govoriti o stvarima s kojima se susreću u svakodnevnom poslu. Nakon toga publika će dobiti priliku postaviti pitanja. Cilj je srednjoškolcima i njihovim nastavnicima dati uvid u moguće karijere nakon završenih studija iz STEM područja.

Udruga hrvatsko-američkih profesionalaca (Association of Croatian American Professionals – ACAP) je neprofitna organizacija koja okuplja ljude hrvatskog podrijetla koji rade u različitim područjima u Sjedinjenim Američkim Državama. Cilj ACAP-a je promicati profesionalni razvoj, umrežavanje, mentorstvo i suradnju među svojim članovima i partnerima. ACAP također podržava kulturnu, obrazovnu i humanitarnu razmjenu između Hrvatske i SAD-a. Predsjednik Republike Hrvatske dodijelio je 2023. godine ACAP-u Povelju Republike Hrvatske za dosadašnji rad.

ACAP Seattle je dio globalne mreže ACAP-a koja djeluje u američkoj saveznoj državi Washington. Ova podružnica pruža podršku hrvatskoj zajednici u Seattleu, gradu koji je poznat po svojim inovacijama i napretku u znanosti i tehnologiji.