Vremenik natjecanja u školskoj godini 2018./19.

 

Školsko natjecanje:                28. siječnja 2019. godine u 10:00 sati

Županijsko natjecanje:           28. veljače 2019. godine u 10:00 sati

Državno natjecanje:               28. – 30. ožujka 2019. godine

Klokan bez granica:                21. ožujka 2019. godine


 

Razine i kategorije natjecanja 

Gradivo po razredima za pojedine razine natjecanja

Provedba natjecanja

Članovi Državnog povjerenstva


 

Sve pojedinosti možete pratiti na stranicama AZOO.

Datumi za HMO i HJMO su objavljeni na stranici natjecanja.math.hr 


 

ODRŽANE 10. HRVATSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA I
3. HRVATSKA JUNIORSKA MATEMATIČKA OLIMPIJADA

Na Matematičkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su, tijekom mjeseca travnja, u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva i uz financiranje Ministarstva znanosti i obrazovanja, održane 10. Hrvatska matematička olimpijada i 3. Hrvatska juniorska matematička olimpijada, matematička natjecanja najviše razine u Republici Hrvatskoj, koja su ujedno izborna natjecanja za međunarodna matematička natjecanja.

Na 10. Hrvatskoj matematičkoj olimpijadi se 18.4., 19.4. i 29.4. natjecalo ukupno 29 najuspješnijih srednjoškolki i srednjoškolaca sa 60. Državnog natjecanja iz matematike iz sva četiri razreda srednje škole, a na 3. Hrvatskoj juniorskoj matematičkoj olimpijadi 30.4. se natjecalo 12 najuspješnijih učenica i učenika s Državnog natjecanja iz sedmog i osmog razreda osnovne škole.

Pobjednik 10.  Hrvatske matematičke olimpijade je Marin Varivoda, učenik Gimnazije Franje Petrića, iz Zadra, a pobjednica 3. Hrvatske juniorske matematičke olimpijade je Stella Čolo, učenica OŠ Stanovi, Zadar.

Kao rezultat tih natjecanja, u ekipu za 60. Međunarodnu matematičku olimpijadu, koja se održava od 10.7. do 22.7. u Bathu, u Ujedinjenom Kraljevstvu, odabrani su Marin Varivoda, Noel Lakić (obojica učenici Gimnazije Franje Petrića, Zadar), Ivan Vojvodić, Bernard Inkret, Daniel Širola (svi učenici XV. gimnazije, Zagreb) i Luka Bulić-Bračulj (učenik III. gimnazije, Split).

IMG_3526-1.jpg

Na fotografiji su članovi ekipe RH za Međunarodnu matematičku olimpijadu, i to s lijeva na desno: Bernard Inkret, Daniel Širola, Noel Lakić, Luka Bulić-Bračulj, Ivan Vojvodić i Marin Varivoda.

 

U ekipu za 13. Srednjoeuropsku matematičku olimpijadu, koja se održava od 26.8. do 1.9. u Pardubicama, u Češkoj, odabrani su: Krešimir Nežmah, Vedran Cifrek, Gabrijel Radovčić, David Mikulčić, Lovro Vladić  i Matej Ljubičić (svi učenici XV. gimnazije, Zagreb).

Za plasman u ekipu za 6. Mediteransko natjecanje mladih matematičara, u Napulju, u Italiji, od 17.7. do 20.7., odabrani su Patrik Pavić, Maja Drmač (oboje iz XV. gimnazije, Zagreb), Martin Josip Kocijan (iz Gimnazije Josipa Slavenskog, Čakovec) i Nora Ivić (iz III. gimnazije, Split).

Za ekipu za 23. Juniorsku balkansku matematičku olimpijadu, koja se od 20. do 25. lipnja održava u Agrosu, na Cipru, plasirali su se Stella Čolo (OŠ Stanovi, Zadar), Namik Agić (OŠ Krune Krstića, Zadar), Emanuel Tukač (OŠ Breznički Hum, Breznički Hum) i Marko Dorčić (OŠ Alojzija Stepinca, Zagreb).