Međunarodno matematičko natjecanje  
"Klokan bez granica" 2017.

Prilikom umnažanja materijala došlo je do greške pa su neke pčelice umnožene na ružičasti papir predviđen za leptiriće. Ukoliko uočite da ste dobili zadatke za pčelice na ružičastom papiru kontaktirajte gđu Kosjenku Popovski na 091/1637-671.


 

Državno natjecanje iz matematike

Na mrežnoj  stranici AZOO objavljeni su konačni rezultati i pragovi za Državno natjecanje 2017. godine. Poziv na Državno natjecanje i popis sudionika bit će objavljeni u ponedjeljak 20. travnja 2017.


 

Županijsko natjecanje iz matematike

Dana 28. veljače 2017. održano je županijsko natjecanje iz matematike za učenike osnovnih i srednjih škola. Objavljujemo zadatke i rješenja za osnovne i srednje škole.


 

Školsko / gradsko natjecanje iz matematike

U četvrtak 26. siječnja 2017. godine održano je školsko / gradsko natjecanje iz matematike.

Objavljeni su zadaci i rješenja zadataka za osnovne škole i srednje škole (A i B varijanta).


 

MERIA PROJEKT

Poštovani nastavnici, 

sa zadovoljstvom Vas želimo informirati o projektu "Mathematics Education - Relevant, Interesting and Applicable (MERIA)" koji se financira u sklopu Erasmus+ programa Europske Komisije. Projekt okuplja 11 partnerskih institucija iz Danske, Hrvatske, Nizozemske i Slovenije, a Prirodoslovno-matematički fakultet je koordinator projekta. Glavni cilj projekta je promovirati istraživački orijentiranu nastavu i pružiti sustavnu podršku nastavnicima u primjeni metoda orijentiranih na učenike.  

Više informacija o projektu možete pronaći u Vijestima u prilogu, te na službenoj stranici projekta: www.meria-project.eu 

U ime projektnog tima srdačan pozdrav,

dr.sc. Matija Bašić, koordinator projekta


 

Međunarodno matematičko natjecanje
"Klokan bez granica" 2017.

Pod pokroviteljstvom Hrvatskog matematičkog društva 16. ožujka 2017. godine trebalo se po devetnaesti put održati Međunarodno matematičko natjecanje "Klokan bez granica".

Zbog Državnog natjecanja iz informatike natjecanje će se održati u četvrtak 23. ožujka 2017. godine u 12 sati i 30 minuta.

Uplate se mogu izvršiti najkasnije do 6. veljače 2017. godine.

Nakon uplate molimo Vas da uplatnicu i popunjenu prijavnicu (koja je na dnu stranice)  zajedno fotografirate ili skenirate na jednom A4 papiru i pošaljete isključivo e-mailom na adresu klokan@math.hr do 15. veljače 2017. Gđa Kosjenka Popovski će na primljene mailove odgovoriti s „O.K.“. Na taj će način svaki povjerenik dobiti povratnu informaciju je li prijava bila uspješna.

Upute možete vidjeti ovdje.


 


Pretplata na časopise Matka i Poučak
za školsku godinu 2016. / 2017.

Hrvatsko matematičko društvo, za potrebe učenika i učitelja, izdaje časopis Matka za učenike od 3. do 8. razreda osnovnih škola te 1. i 2. razreda srednje škole. Matka izlazi četiri puta tijekom školske godine, na ukupno blizu 300 stranica. Cijena godišnje pretplate je 60 kn. Pozivamo Vas da časopis preporučite svojim učenicima, te da zainteresirane na njega pretplatite.

Za potrebe učitelja matematike od osnovnoškolske do sveučilišne razine, HMD izdaje stručno-metodički časopis Poučak. Poučak izlazi četiri puta godišnje, na više od 300 stranica. Cijena godišnje pretplate je 100 kn, a pretplatnicima Matke odobravamo 20% popusta.

Ponuda školama

Ostala izdanja

Katalog izdanja - lipanj 2016.


 

Završen Sedmi kongres nastavnika matematike RH

Završnim riječima po sekcijama u petak 1. srpnja 2016. u Zagrebu završio je Sedmi kongres nastavnika matematike Republike Hrvatske. Na kongresu je sudjelovalo blizu 800 sudionika iz cijele RH, te s gostima-predavačima iz Austrije, Slovenije i SAD-a.

Rad kongresa odvijao se u pet sekcija - za predškolski odgoj, razrednu nastavu, učitelje matematike u višim razredima osnovne škole, nastavnike matematike u srednjim školama te za viskoko školstvo.

Održano je sedamdesetak predavanja, dvadesetak priopćenja, blizu 40 radionica i dva okrugla stola na temu vertikalnog povezivanja. Sažetci većine predavanja, priopćenja i radionica objavljeni su u Zborniku sažetaka.