8. kongres nastavnika matematike RH

8. kongres nastavnika matematike Republike Hrvatske održat će se od 3. do 5. srpnja  2018. godine na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu u organizaciji Hrvatskog matematičkog društva (HMD), Prirodoslovno-matematičkog fakulteta (PMF) u Zagrebu i Agencije za odgoj i obrazovanje te pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske.

Glavna tema skupa je

"Inovativnost i kreativnost u nastavi matematike"

U radu skupa sudjelovat će nastavnici i učitelji matematike, učitelji razredne nastave, odgajatelji, metodičari, sveučilišni profesori, viši savjetnici Agencije za odgoj i obrazovanje te studenti metodike nastave matematike.

Rad kongresa odvijat će se u šest sekcija

- studentska sekcija

- sekcija za predškolski odgoj

- sekcija za učitelje razredne nastave

- sekcija za učitelje matematike u višim razredima osnovne škole

- sekcija za nastavnike matematike u srednjim školama

- sekcija za visoko školstvo.

Unutar sekcija predavanja i priopćenja bit će podijeljena i tematski na: primjenu tehnologije, modeliranje, vrednovanje, projekte u nastavi matematike te kreativne i inovativne metode poučavanja.

I ovoga će puta biti organizirani poster-sekcija te okrugli stolovi, jedan posebno za predškolski odgoj i razrednu nastavu, a drugi za sve sudionike od predškolskog odgoja do visokog školstva.

Sve obavijesti vezane uz 8. kongres nastavnika matematike bit će dostupne na mrežnim stranicama Hrvatskog matematičkog društva 

http://www.matematika.hr/8-kongres-nastavnika-matematike/


 

 

Poziv predavačima/voditeljima radionica

Ovom prilikom pozivamo Vas da predavanja, prikaze, radionice i sudjelovanja u poster-sekciji prijavite slanjem sažetka do 30. travnja 2018. na soucie.tanja@gmail.com. Za sekciju visokog školstva radove šaljite na adresu milin@math.hr (za sveučilišnu matematiku) te bojan.kovacic@tvz.hr (ostali visokoškolski članci), a za studentsku sekciju na adresu renata.svedrec@gmail.com. Zaprimljeni radovi proći će recenziju te će autori o rezultatima recenzija biti obaviješteni najkasnije do 31. svibnja 2018. Cjeloviti radovi u obliku članka za sve prihvaćene radove trebaju biti poslani najkasnije do 30. lipnja 2018. na iste adrese. U zborniku radova bit će objavljeni sažeci, dok će odabrani članci biti objavljeni u Poučku.